Roura

“El vi és part de l’alimentació” per Joan Lluis Gómez sommelier del restaurant Santa Pau .

0

El Joan Lluís Gómez, sommelier del restaurant Sant Pau de la Carme Ruscalleda, protagonitza aquest mes la secció Parlem Amb del web de la Denominació d’Origen Catalunya. Amb un llarg recorregut professional,ja fa prop de 10 anys que treba- lla,colze a colze amb la Carme Ruscalleda, encapçalant el servei i la gestió de la carta de vins al restaurant Sant Pau (de Sant Pol de Mar) que acullprop de 800 referències de vi de tot el món.
Des dels inicis de la carrera professional del Joan Lluís a l’ac- tualitat, hi ha notat grans canvis, considera que ara hi ha més informació del vi. Però per ell, és important transmetre la fi- losofia del Sant Pau a través del vi, tal com apunta “el vi és part de l’alimentació, no sé beure un vi sense un plat a taula,i fugir de la dinàmica de que és només una beguda alcohòlica.
El restaurant Sant Pau, defensor del producte fresc i de proxi- mitat, forma part de la nostra campanya de “A taula, vi català”, que pretén reconèixer la tasca de prescripció dels vins catalans que fan molts restaurants del territori. El seu sommelier també n’és un ferm defensor: “Actualment, que és tan fàcil viatjar, per- què hem de fer viatjar el producte, ja que venen aquí, que pro- vin el vi d’aquí”.
La secció Parlem amb del web de la DO Catalunya recull con- verses amb convidats de perfil divers per donar una mirada pròpia i molt particular sobre el món del vi. Un espai per a la reflexió i el debat pel que han passat des de l’actor Marc Martínez a l’il·lustrador Miguel Gallardo o els xefs Kike Piñeiro iEloy Cancela, del restaurant A Horta do Obradoiro, entre d’al- tres.
No us perdeu aquesta secció de la Denominació d’Origen Ca- talunya. www.do-catalunya.com/es

Comparteix
Roura