Roura

Celler Credo crea les infusions de vinya ‘Vespres de Verema’ .

0

Les infusions ecològiques s’elaboren a partir de raïm i fulles de cep, així com de plantes aromàtiques procedents de les vinyes del Celler Credo.El projecte ha implicat una recerca i desenvo-
lupament de 3 anys per part de l’equip tècnic del Celler Credo.
El protocol de consum recomana la degustació tant en copa de vi blanc com en tassa típica d’infusió.
Celler Credo ha desenvolupat el concepte d’infusions de vinya amb la voluntat de representar les peculiaritats del paisatge vitícola del Penedès més enllà del vi. “El paisatge no només s’embotella, també s’infusiona”, expliquen des de Celler Credo. Els responsables de l’equip de viticultura han treballat durant tres anys en la recerca i desenvolupament d’una infusió mar- cada per la subtilesa i la riquesa de matisos, buscant l’equilibri just entre els ingredients per tal d’aconseguir una infusió que ens traslladi al territori de l’Alt Penedès.
Les infusions Vespres de Verema s’elaboren a partir d’ingre- dients 100% ecològics procedents de les vinyes del Celler Credo. Cada infusió està elaborada a partir de de rapa de raïm, fulla de cep, pell i llavors de xarel·lo, i una petita porció de fo- noll, romaní i espígol, flora que conforma el paisatge típic del mediterrani. Per davant de tot, el protagonisme el té la vinya, de manera que les plantes aromàtiques no s’hi imposen, sinó que atorguen un toc de discreta distinció.
Seguint l’estil que caracteritza el Celler Credo, les infusions Vespres de Verema són monovarietals de xarel·lo i d’anyada. Tota la matèria s’ha recol·lectat a mà a l’entorn natural de les vinyes de Celler Credo i s’ha assecat a les golfes de les caves Recaredo, condicionades especialment per a assecar la matèria prima.
“Es tracta de set infusions en una, és a dir, d’una infusió creada a partir d’un assemblatge de set ingredients que pretenen re- crear sensorialment els paisatges del Penedès i transportar-nos a uns dels moments més màgics de la verema: el vespre, quan el dia s’allarga i s’esmalta de daurats amb la posta de sol”, expliquen els responsables del Celler Credo.
Les infusions Vespres de Verema està estretament lligada a instants gastronòmics, com a aperitiu o bé com a acompanya- ment o tancament d’un àpat.www.cellercredo.cat

Comparteix
Roura