Roura

La DO Empordà distingeix l’enòleg Eduard Puig Vayreda i la disitribuïdora Alregi durant la seva festa anual .

0

Més d’un centenar de persones van assistir a la Festa Anual de la Denominació d’Origen Empordà, que va tenir lloc la setmana passada al jaciment d’Empúries.Al llarg de la vetllada es van lliurar els guardons Lledoner d’Or i Bacus Emporità que cada any es concedeixen a persones i establiments que han desta- cat en la difusió o promoció dels vins empordanesos.
El guardonat amb la tercera edició del Bacus Emporità ha estat l’enòleg empordanès Eduard Puig Vayreda, un dels principals impulsors de la creació, l’any 1975, de la denominació d’origen empordanesa. Llicenciat en Enologia per la Universitat Rovira i Virgili, és un destacat investigador i difusor de la cultura del vi que va ocupar els càrrecs de director general de l’Institut Català del Vi i de director del Consell Regulador de la DO Empordà. Actualment, és codirector de la Càtedra de Viticultura i Enologia Narcís Fages de Romà, de la Universitat de Girona. Un home del món del vi que també ha estat exalcalde de Figueres, es- criptor i dinamitzador cultural i social ex president de l’Institut d’Estudis Empordanesos,fundador i president de Joventuts Musicals de l’Alt Empordà, entre altres entitats-.
Enguany, l’establiment o empresa premiada amb el Lledoner d’Or 2017 pel seu decidit suport als vins de la DO Empordà ha estat la distribuïdora Alregi, amb seu a Vilamalla i fundada el 1992. En aquests 25 anys, el grup empordanès s’ha convertit en un dels principals distribuïdors de vins, caves i licors de tot l’Estat Espanyol. Una de les marques més conegudes d’aquest líder de la distribució és Wine Palace, la cadena de botigues de vins que ja disposa de 32 establiments a tot Catalunya. Des de la seva creació, Wine Palace ha incorporat els vins de les de- nominacions d’origen de proximitat com una oferta destacada i diferencial de la seva àmplia gamma de vins nacionals i inter- nacionals. La seva àmplia xarxa de botigues permet donar vi- sibilitat a molts del vins DO Empordà i alhora possibilita que molts consumidors coneguin i valorin els productes dels viti- cultors empordanesos. www.doemporda.cat

Comparteix
Roura