Roura

El President de la Generalitat inaugura el Celler Les Vinyes del Convent a la Terra Alta .

0

El President de la Generalitat, Carles Puigdemont , dies enrere va inaugurar Les Vinyes del Convent, el nou celler de l’empresa- ri i viticultor Elies Gil Bel a Horta de Sant Joan. L’acte oficial d’i- nauguració va tenir lloc a les 14h, amb el descobriment d’una placa commemorativa i un recorregut per les principals insta- l·lacions del celler, des de la sala de tast fins a la botiga tot pa- ssant pel museu i la sala de bótes.
En finalitzar el recorregut, al restaurant del celler, situat a la da- rrera planta i amb vistes tant al poble com al Parc Natural dels Ports, es va celebrar un dinar maridatge que va permetre als a- ssistents tastar en exclusiva les 5 referències vinícoles elabo- rades al celler: Los Ceps de la Via Verda Blanc, Los Ceps de la Via Verda Negre, Els Costums Blanc, Els Costums Negre i Mas de Sotorres, el vi més emblemàtic del celler.
Al llarg de la jornada els assistents van poder visitar la resta d’instal·lacions del celler, entre elles la sala museu, on s’exposa tota una col·lecció d’estris relacionats amb la viticultura de di- ferents èpoques, i que ha estat concebuda per a fer divulgació de la cultura del vi entre els futurs visitants del celler. Amb a- questa mateixa voluntat divulgativa, als voltants del celler s’han plantat algunes de les vinyes que donen tipicitat a la zonai que es volen ressaltar especialment, entre elles, 5 tipus diferents de Garnatxa:blanca, negra, peluda, tintorera i alta.
Les Vinyes del Convent és el primer celler que es construeix a Horta de Sant Joan, una població que tradicionalment ha estat lligada al món del vi i sota el paraigua de la Denominació d’O-
rigen Terra Alta. Per la seva banda, l’Elies Gil és un empresari i viticultor que prové d’una família dedicada al món del vi des de fa més de dos segles. El projecte neix per retre un homenatge al cognom Gil, i a tota una vida dedicada al vi i la vinya.
www.lesvinyesdelconvent.wine

Comparteix
Roura